Tilbake til ordboken

Andelsbolig

Andelsbolig er en eieform der flere personer eier en eiendom sammen gjennom et borrettslag eller sameie, og hver andelseier har enerett til bruk av sin egen bolig. Dette er en populær eieform for leiligheter, rekkehus og tomannsboliger.

En av fordelene med å kjøpe en andelsbolig er at det kan være en rimeligere måte å skaffe seg bolig på, særlig fordi man slipper å betale dokumentavgift på 2,5 % av kjøpesummen. Dokumentavgiften påløper nemlig dersom du kjøper en selveierbolig. Videre har andelseiere ofte lavere utgifter til vedlikehold og reparasjoner, ettersom borrettslaget eller sameiet som eier eiendommen, har ansvar for dette.

Det også kan være ulemper med å kjøpe en andelsbolig. Andelseiere har begrenset kontroll over eiendommen som helhet og kan ha begrensninger på hva de kan gjøre med boligen sin, som for eksempel når det gjelder utleie, bruk av fellesområder, oppussing og vedlikehold av fellesområder. Det er derfor lurt å undersøke grundig før man kjøper en andelsbolig.

Mangler du egenkapital?

Finit tilbyr en enklere vei inn i boligmarkedet for de som ikke har nok egenkapital.

Vi investerer opptil 10 % av kjøpesummen slik at du kan kjøpe bolig med 5 % egenkapital.

Vi hjelper deg med egenkapitalen

Med Finit deleie trenger du kun 5 % egenkapital for å kjøpe bolig. Finit investerer opptil 10 % av kjøpesummen. Søknaden tar 5 minutter og er helt uforpliktende.

Fornøyd boligeier med nok egenkapital