Tilbake til ordboken

Ny bolig

En ny bolig er en bolig som er planlagt eller under bygging, og som aldri har vært bebodd tidligere. Noen foretrekker å kjøpe ny bolig som følge av høy standard og muligheter for tilvalg.

Det kan være en spennende opplevelse å kjøpe en ny bolig og få muligheten til å være den første som bor i den. Her er noen av de største fordelene og ulempene ved å kjøpe en helt ny bolig.

Noen av fordelene er:

  • Nytt og moderne: En ny bolig har moderne utstyr og fasiliteter og er bygget med de nyeste byggteknologiene, noe som kan gi økt komfort og sikkerhet.
  • Tilpasning: Når du kjøper en helt ny bolig, kan du få muligheten til å tilpasse den til dine ønsker og behov. Dette kan inkludere fargevalg, samt tilvalg til kjøkken og bad.
  • Garanti: En helt ny bolig vil komme med en garanti fra entreprenøren eller utbyggeren, noe som kan gi trygghet og beskyttelse for eventuelle byggefeil eller mangler.
  • Lavere vedlikehold: En helt ny bolig vil vanligvis kreve mindre vedlikehold i begynnelsen enn en eldre bolig.

Noen av ulempene de er:

  • Høyere pris: Å kjøpe en helt ny bolig er som regel dyrere enn å kjøpe en brukt bolig.
  • Lang overtakelse: Det kan ta lang tid å flytte inn i en ny bolig ettersom det ofte tar 2-3 år å bygge den, samt at det er risiko for utsettelser.
  • Begrenset utvalg: Når du kjøper en helt ny bolig, vil utvalget av tilgjengelige boliger være begrenset avhengig av hvor mange boliger som bygges i området, og hvilke typer boliger utbyggeren velger å bygge.
  • Risiko: Å kjøpe en helt ny bolig kan innebære risiko, spesielt hvis byggeprosessen ikke går som planlagt eller entreprenøren går konkurs. Dette kan føre til forsinkelser og mulig tap av penger.

Det er viktig å vurdere hva som passer best for deg og dine behov før du kjøper en ny bolig. Mens en helt ny bolig kan være mer moderne og kreve mindre vedlikehold, kan det også være en høyere pris, lang overtakelse og begrenset utvalg av boliger.

Alternativet til en ny bolig er en bruktbolig.

Mangler du egenkapital?

Finit tilbyr en enklere vei inn i boligmarkedet for de som ikke har nok egenkapital.

Vi investerer opptil 10 % av kjøpesummen slik at du kan kjøpe bolig med 5 % egenkapital.

Vi hjelper deg med egenkapitalen

Med Finit deleie trenger du kun 5 % egenkapital for å kjøpe bolig. Finit investerer opptil 10 % av kjøpesummen. Søknaden tar 5 minutter og er helt uforpliktende.

Fornøyd boligeier med nok egenkapital