Tilbake til ordboken

Brukt bolig

En brukt bolig er en bolig som allerede er eid og bebodd. Mange foretrekker å kjøpe brukt bolig ettersom prisen er lavere, mulighet for rask innflytting og et større utvalg av boliger.

En brukt bolig er en bolig som allerede er bygget og oppført. De fleste boliger legges ut for salg på Finn.no.

De største fordelene ved å kjøpe en brukt bolig er:

  • Pris: Brukte boliger kan være rimeligere enn nye boliger, og du kan få mer for pengene dine.
  • Rask overtakelse: Du kan vanligvis ta over boligen i løpet av noen måneder, i motsetning til noen år for ny bolig.
  • Større utvalg: Du har et mye større utvalg å velge mellom med tanke på lokasjon, boligtyper og fasiliteter. Dette kan gi deg muligheten til å finne en bolig som passer perfekt til dine ønsker og behov.
  • Du vet hva du kjøper: Du har en bedre forståelse av hva du kjøper ettersom du kan se boligen og dens tilstand med egne øyne.

Det finnes også noen ulemper ved kjøp av brukt bolig. Tilstanden kan variere så det er viktig å være klar over eventuelle reparasjoner og vedlikehold som må gjøres. Eldre boliger kan også ha høyere energikostnader på grunn av dårlig isolasjon og ineffektive oppvarmingssystemer. Det kan også være høyere felleskostnader.

Det er både fordeler og ulemper ved å kjøpe brukt bolig, men det er det beste valget for de fleste. Årsaken til det er at man får mer for pengene, kan flytte inn raskt og det finnes et betydelig større utvalg av boliger.

Alternativet til en bruktbolig er en ny bolig.

Mangler du egenkapital?

Finit tilbyr en enklere vei inn i boligmarkedet for de som ikke har nok egenkapital.

Vi investerer opptil 10 % av kjøpesummen slik at du kan kjøpe bolig med 5 % egenkapital.

Vi hjelper deg med egenkapitalen

Med Finit deleie trenger du kun 5 % egenkapital for å kjøpe bolig. Finit investerer opptil 10 % av kjøpesummen. Søknaden tar 5 minutter og er helt uforpliktende.

Fornøyd boligeier med nok egenkapital